Шоколадов салам

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Шоколадов салам

Възраст: за цялото семейство
Тип: десерти

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти: 200 гр бисквити; 110 гр начупени на едро орехи; 110 гр белен шам-фъстък; 10 захаросани или сушени череши; 2 готови целувки, натрошени; 150 гр масло; 200 гр тъмен шоколад; какао за поръсване.

 

Начин на приготвяне: Начупете бисквитите на малки парчета в голяма купа. Добавете орехите, шам-фъстъка и черешите и разбъркайте добре. Сложете останалата част от съставките в отделна топлоустойчива купа и поставете на тих огън на водна баня, докато маслото и шоколадът се стопят.

Смесете бисквитената и шоколадовата смес. Вземете правоъгълен пластмасов съд 30 х 20 см и поставете в него опаковъчно домакинско фолио, така че да покрие дъното и страните и да има достатъчно над ръба, за да е по-лесно изваждането след това. Изсипете сместа в съда и поставете в хладилника, за да стегне. След като извадите, обърнете сладкиша върху поднос и нарежете на филийки. Може да поръсите с какао.

Тази торта може да се съхранява в херметически затворени контейнери за няколко дни и това всъщност подобрява аромата.

Рецептата е на мама pantera83

 

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби