С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

„Как да отгледаме дете, уверено в себе си“

„Как да отгледаме дете, уверено в себе си“С книгата „Как да отгледаме дете, уверено в себе си“ на италианския психолог и психотерапевт Паола Сантагостино започва италианската поредица за родители на Издателска къща "ТАРА" през 2008 г.

Защо е толкова важна увереността в себе си? Защото увереното в себе си дете става уравновесен и ведър възрастен, който вярва в собствените си възможности, чувства и желания и изгражда пълноценни взаимоотношения с другите.

Авторката - Паола Сантагостино, добива популярнаст с това, че използва приказката като терапевтичен метод и организира семинари за неговото популяризиране. Чрез многото примери от детското ежедневие и интересните си прозрения, италианският психолог и психотерапевт съветва:

  • Как да общуваме с детето на разбираем за него език
  • Как да укрепим вярата на детето в собствените му възможности
  • Как да му помогнем да си изгради адекватна самооценка
  • Как да водим открити разговори за неговите чувства
  • Как да разпознаваме грешките и да намираме най-добрите решения
  • Как да оценяваме сложността на проблемите без да драматизираме 

Издадена за първи път през 2000 г. в Италия от RED Edizioni, книгата „Как да отгледаме дете, уверено в себе си“ е бестселър на италианския книжен пазар и в още четири държави  – Испания, Русия, Полша и Гърция. Тя става бестселър и у нас, тиражът и е изчерпан за по-малко от 10 месеца. На 1 юни 2011 излезе нейното второ издание на български език.

 

Коментари

Коментари за “„Как да отгледаме дете, уверено в себе си“”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби