С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Негативните страни на кърменето

Кои са онези моменти при кърмене, които така болезнено се запечатват в...

Кризата на две годишните

Малчуганът ти вече е проходил и изследва активно света наоколо, преодолява...

Възстановяване на менструалния цикъл след раждане

Не, че бързаш да наваксаш с месечните неразположения, но в края на краищата...

Ползите от предучилищното обучение

Предучилищното обучение е необходимата преходна стъпка между детската градина и...


Последно посещение: Дата и час: Сря Сеп 18, 2019 2:57 pm


Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 11:46 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Пускам темичката за майките, които са се нагърбили с нелесната задача сами да организират детското парти.
Предлагам тук да пускаме само атрактивни рецепти, които биха зарадвали малчовците на техния празник :D. Ще е хубаво да показваме и снимки, за да се добие по-добра представа.

Динозавърски яйца

Изображение

Необходими продукти за 4 порции

4 филии пълнозърнест хляб
4 ч.л. меко масло или маргарин
4 яйца
4 с.л. прясно мляко
2 с.л. натрошено сирене
2 с.л. кашкавал, нарязан на кубчета
2 с.л. консервиран грах
2 с.л. нарязана на ситно прясна или от консерва червена чушка
1 ч.л. нарязан пресен магданоз или копър
сол на вкус
пипер на вкус
За гарниране:
зелена салата
1 малка краставица
2-3 репички
парче червена чушка

Начин на приготвяне:
Хлябът се разточва с точилка. Изрязват се кръгове с ринг или с помощта на чаша с тънки ръбове. Намазват се с масло. Притискат се в кръгли купи, така че да се оформят половинки черупки на яйца.
Разбиват се яйцата и млякото. Прибавят се зеленчуците, сиренето, кашкавалът и подправките. Сместа се изсипва в получените чашки и се запича за 15-20 мин. на 180°С, докато се втвърди.
Готовите яйца се сервират сред зелена салата и динозавър от краставица, репички и червена чушка.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 3:55 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Гирлянди от сладки

Изображение

Необходими продукти за 8 порции
150 г меко масло
100 г захар на ситни кристали
1 ч.л. сода бикарбонат
100 г глюкоза
4 жълтъка
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
500 г брашно
1 метър широка сатенена панделка, разделена на 4

Начин на приготвяне
Маслото се разбива заедно със захарта. Прибавят се содата, глюкозата и яйцата, едно по едно. Накрая се слагат портокаловата кора, подправките и брашното. Оформят се две топки, увиват се във фолио и се оставят в хладилника за 30 мин.
Тестото се разточва на лист с дебелина 3 мм и се изрязва с форми за сладки - звездички, кръгове, триъгълници, които са с растящ диаметър. Слагат се върху хартия за печене. В средата на всяка форма се прави малка дупчица с широка сламка.
Сладките се пекат на 180°С за 10-12 мин. Когато са готови, се поръсват с пудра захар.
Сладките се нанизват стъпаловидно на панделките по 5-7 броя във форма на гирлянда.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 3:58 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Таралежчета от картофи и сирене

Изображение

Необходими продукти за 4 порции

500 г картофи
200 г сирене гауда или кашкавал
100 г спанак, нарязан на ситно
1 с.л. брашно
1 с.л. зехтин
2 яйца
150 г тънко фиде
олио за пържене
сол на вкус
брашно за овалване

Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се слагат да се сварят на пара за 20 мин. Докато са горещи, се пасират с ръчен пасатор. Смесват се с едро настъргания кашкавал и 1 с.л. брашно. Сместа се подправя със сол.
Зехтинът се загрява и спанакът се разбърква в него леко да завехне. Прибавя се към картофеното тесто.
Фидето се натрошава. Яйцата се разбиват. От картофената смес се правят топчета, овалват се в брашното, потапят се в яйцето и се посипват обилно с натрошеното фиде.
Таралежчетата се пържат за 30-40 сек., докато фидето се зачерви и станат хрупкави. Сервират се с прясна салата.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 4:06 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Минипай Усмивка :giggling:

Изображение

Необходими продукти за 4 порции
300 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
100 г моркови, обелени и нарязани на кубчета
1 с.л. зехтин
1/2 глава лук, ситно нарязан
300 г телешка или агнешка кайма
1 домат, обелен и нарязан на ситно
1 ч.л. доматено пюре
150 мл пилешки бульон
1 с.л. масло
3 с.л. прясно мляко
сол на вкус
пипер на вкус

Начин на приготвяне
Картофите и морковите се слагат да се сварят, докато омекнат. Още топли се пасират заедно с млякото с ръчен пасатор и се претриват през сито.
Лукът се задушава в зехтина, прибавя се каймата и се задушава за 5-7 мин. За да стане по-пухкава сместа, може да се пасира. Връща се на котлона, подправя се със сол и пипер, прибавят се доматът, бульонът и доматеното пюре. Оставя се на котлона за още 10 мин.
В малки порцеланови формички се слага от месната маса, покрива се с картофено-морковеното пюре и се слагат топчици от маслото. Пече се на фурна, загрята на 200°С, докато се зачерви.
Готовите пайчета се украсяват като усмихнати лица с помощта на изрязани парчета краставица, домат, чушка и маслини.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 4:09 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Яйчна закуска

Изображение

Необходими продукти за 6-8 порции
4 яйца
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
50 г масло
1/2 зелена чушка, нарязана на ситно
1/2 червена чушка, нарязана на ситно
3 с.л. зелен грах
100 г. бяло сирене, натрошено
100 г настърган чедар или кашкавал
100 г шунка или винервурст, нарязани на парченца

Начин на приготвяне
Маслото се загрява и в него се слагат да се задушат чушките. Прибавя се наденицата и се разбърква 1-2 мин., докато си пусне аромата.
Яйцата се разбиват добре. Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера. Слагат се сиренето, грахът, кашкавала и задушените чушки с наденицата.
Сместа се слага да се пече във форма за кекс или в малка правоъгълна топлоустойчива формичка. Първо се пече 15 мин. на 200°С, а след това 20 мин. на 180°С. Нарязва се на квадратчета и се сервира с кисело мляко. Може да се направи на камионче с намазани филийки с масло една върху друга, колела от краставица и чери доматчета и врати от чедар или каросерия от домат, нарязан по екватора с резени сирене.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 4:13 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Гнездо от пилешка кайма с жито :chickendance:

Изображение

Необходими продукти за 4 порции
1/2 пиле
1 морков, нарязан на едро
1 парче целина, нарязана на едро
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидка пресован чесън
2 с.л. меко масло
200 г /
1 ч.ч. сварено жито
1 яйце
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. майорана
3 ч.л. олио
1 белтък
сол на вкус
За гарнитура и украса:
варени яйца от пъдпъдък
зелена салата
краставица
доматчета

Начин на приготвяне
Пилето се сварява с моркова и целината и се обезкостява. Месото се пасира заедно с житото.
Към получената кайма се прибавят яйцето, лукът, чесънът, маслото и подправките.
От сместа се правят топки с вдлъбнатина по средата. Получените гнезда се намазват с белтък и се поръсват с галета. Пекат се в намазана с олио тавичка, докато се стегнат. Готовите гнезда се слагат върху "трева" от краставица и зелена салата и се пълнят с пъдпъдъчи яйца.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 4:17 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Зайче от сварено яйце

Изображение

Необходими продукти
яйца колкото са ни необходими

Начин на приготвяне
Взимаме и сваряваме необходимото ни количество яйца. За едно зайче ни трябва едно яйце. Обелваме яйцето и с остър нож го срязваме по дължина на около една пета.
От малкото парче правим ушите на зайчето, като направим V-образен срез при по-острия край на яйцето.
Обръщаме яйцето, така че да стъпи на плоската част. Отново с остър нож правим срез в острата част на яйцето.
Стискаме с два пръста голямото парче, така че срезът да се отвори. В него поставяме ушите.
Посредством фуния или клечка за зъби рисуваме очи и мустаци и зайчето е готово.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 4:25 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Сандвич Коте:kitty:

Изображение

На руски е, но е показано посредством картинки - http://igrushka.kz/vip30/senkot.shtml


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 4:30 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Гъбки

Изображение

Правят се от яйца, доматчета и майонеза за точките.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 7:41 pm 
Offline
любопитко

Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 6:22 pm
Мнения: 255
Великденски пиленца
над 1 годинка

Изображение

Рецепта за много, много оригинална салата за Великден – пиленца от яйца и сирене, овкусени с копър и майонеза върху полянка от зелена салата и цветя от кашкавал и червена ябълка

Яйца 4 броя
2 скилидки чесън
400 гр краве сирене
2-3 стръка копър
маслини, 15-20
1 червена ябълка
2 с.л. майонеза
1 зелена салата


* Сварете яйцата твърдо, около 12 мин. Отделете жълтъците от белтъците;
* В купа настържете белтъците, кравето сирене и добавете майонезата, нарязания на ситно копър и претритите с щипка сол скилидкич есън. Разбъркайте добре сместа;
* От сместа оформете 4 еднакви сфери това са пиленцата;
* Нарежете зелената салата на ситно и овкусете с лимонов сок и зехтин. Оформете я като полянка. На нея разположете пиленцата, парченца ябълка, маслини и цветя изрязани от кашкавал;
* Сложете парченца маслини за очи на пиленцата, парченца червена ябълка за човка и поднесете.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 7:46 pm 
Offline
любопитко

Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 6:22 pm
Мнения: 255
Салата Костенурка

Изображение

Рецепта вариант на солена торта с редени зеленчуци, шунка, кашкавал, поръсена обилно със смлени орехи и поднесена с украса от цветя от кашкавал – красиво

500 гр картофи
1 опаковка майонеза
1 голям морков
1 ябълка
2 яйца
1 голям морков
200 гр кашкавал
100 гр шунка
1 ч.ч. орехи
1 връзка магданоз


* Картофите се сваряват и се нарязват на ситно. Яйцата се сваряват и се нарязват на ситно белтъците и отделно жълтъците;
* Морковът се настъргва на ренде, ябълката също;
* Кашкавалът се настъргва на ренде, а шунката се нарязва на ситно;
* В голям поднос се прави основа от настъргани картофи и се намазва с майонеза;
* Подреждат се всички продукти на отделни редове, като се завършва с настърганата ябълка;
* Салатата се поръсва със смлени орехи;

Декорацията се прави, като зелената полянка се оформя от ситно нарязан магданоз, от кашквал се изрязват цветанца, краката на костенурката са половинки орехови ядки, а главата й се оформя от един картоф, като очите са от черен пипер.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 7:54 pm 
Offline
любопитко

Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 6:22 pm
Мнения: 255
Весели гризинки

250 гр. брашно,
125 мл. хладка вода
3,5 гр. инстантна мая.
Замесваме тесто, оставяме да втаса, точим на дебела кора, изрязваме с формички и печем на 190*С до порозовяване.
Успешно заместват солети!


Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 7:59 pm 
Offline
любопитко

Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 6:22 pm
Мнения: 255
Личица

Изображение

Продукти:
кръгли питки
краве масло
майонеза
филийки салам
черни маслини без костилки
домат
морков


Филийката се намаслява с краве масло.
• Поставя се кръгче салам.
• Отгоре се украсява с две половинки от маслина за очички и резенче домат за уста.
• Косичката се прави с малко майонеза, а нослето се изрязва от парче морков.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 8:14 pm 
Offline
бърборко
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 08, 2009 10:01 am
Мнения: 599
Кравичка от яйце( може и от домат)
Изображение
Зайче

Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 19, 2010 8:19 pm 
Offline
бърборко
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 08, 2009 10:01 am
Мнения: 599
Таралеж
Изображение
настъргани моркови за бодли,маслинки за очи и носле, и глава от цецено мляко,млечна салата.....


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Модератор: galka2 Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group