www.moetodete.bg
http://melissa.moetodete.bg/forum/

От колко допълн. мляко има нужда бебе по време на отбиване?
http://melissa.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=3824
Страница 1 от 1

Автор:  andjelina27 [ Пон Апр 05, 2010 10:45 pm ]
Заглавие:  От колко допълн. мляко има нужда бебе по време на отбиване?

От колко допълнително мляко има нужда бебето по време на процеса на отбиване?

Ако бебето ви е по- голямо от 9- 10 месеца и все още се кърми редовно (най-малко по няколко пъти на ден), и проявява увеличен интерес към твърдата храна, то не се нуждае от никакво допълнително мляко (формула, краве мляко, соево мляко, оризово мляко или еквивалентните хранителни вещества от други храни)

Вместо допълнително мляко, бихте могли да предложите на детето си, твърди храни с вода или сок (не повече от 90-120 мл на ден), както и изцедена кърма, която сте замразили.

Млечната индустрия е успяла много убедително да ни внуши, че нашият хранителен режим е непълноценен ако не консумираме краве мляко. В действителност, кравето мляко е удобен източник на калции и други хранителни вещества- то не е необходимост. В много краища на света живеят много хора, които не пият краве мляко и все пак успяват да набавят необходимите на организма си калций, протеини, мазнини, витамин Д и други вещества, които се съдържат в млякото. Прекалено много мляко в хранителния режим на детето може да (1) го изложи на риск от желязодефицитна анемия (защото кравето мляко може да попречи на приемането на желязо) и (2) намали желанието на детето да поема друга храна.
След дванадесетмесечна възраст (понякога дори по- късно, в зависимост от детето ви) млякото става по-малка част от хранителния режим на детето ви. Ако вашето дете отказва да пие редовно мляко, а и не суче редовно, може да му предложите кисело мляко, сирене и сладолед като заместители. Също така, бихте могли да добавяте мляко към различни хранителни продукти: палачинки, вафли, френски тост, бъркани яйца, картофено пюре и печива. Допълнителен протеин може да предложите и чрез сметаново фъстъчено масло и добре сварен жълтък; калций може да се добави чрез обогатени с калций сокове или зеленчуци.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/