С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Фарингит

Възпаление на фаринкса (задната стена на гърлото).
Симптоми:
В детската възраст фарингитът обикновено е съчетан с възпаление на съседните структури сливици и нос. Това са най-честите инфекции при децата. Причиняват се основно от вируси и са много заразни. Затова най-много боледуват децата в детските ясли и градини, поради близкия контакт помежду им. Заболяването протича по-тежко при кърмачетата.
За фарингита е характерна сухата, дразнеща кашлица. Може да има и повръщане, защото фаринксът е много чувствителна зона. При по-големите деца инфекцията може да хронифицира и да се получи хроничен фарингит. Децата се оплакват от дразнене на гърлото, суха, дразнеща кашлица, която се усилва сутрин и вечер.
Лечение:
Фарингитът не се лекува с антибиотици, те не действат на вирусите. Използват се при усложненията. Улеснете състоянието на детето с капки за нос, лекарства против температура, инхалации, гаргари, мед, чай. Осигурете чист и влажен въздух на болното дете. Не забравяйте естествените витамини.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби