Не се чудете къде да поставите купищата бонбони, които сте купили за празниците – това декоративно бурканче не само ще реши проблема Ви, но и ще играе ролята на красива декорация за масата.

За целта е необходимо да изберете красиво оформен стъклен съд с капаче (с кръгла дръжка накрая) и без декорации - ако не разполагате с такъв, винаги можете да закупите такъв на разумна цена от всеки специализиран магазин. Показаната декорация е свързана с един от символите на Коледа в западните страни – бодливата зеленика, но Вие можете да изберете и направите различна украса.

Специалните бонбонени изкушения заслужават специално място за
съхранение.

От какво ще имате нужда:

 • Стъклено бурканче с капаче
 • Боя за стъкло (може да се намери в специализираните арт магазини) – в тъмно червено, бяло, тъмно зелено и по-светло зелено
 • Чинийка от стиропор за еднократна употреба
 • Малки четки за боя: плоска и кръгла (тънка) Инструкции:
  1. Измийте добре и подсушете бурканчето и капачето му. Не пипайте повърхността им с голи ръце, защото на тези места боята може да не хване добре – за целта използвайте хартиени салфетки или кърпа.

  2. Нарисувайте листата на бодливата зеленика. Поставете в чинийката малко количество от боята за стъкло в бяло, тъмно зелено и светло зелено. Минете с плоската четка през трите цвята, но без да ги смесвате. Нарисувайте с нея 2 листа на зеленика върху стъкления капак. Натопете тънката кръгла четка за боя в тъмно зеленото и бялото, за да нарисувате жилките и контурите на всяко листо. Оставете боята да изсъхне добре.

  3. Боядисайте топката-дръжка на капачето – нанесете цвета с помощта на плоската четка, потопена в червената боя. Оставете боята да изсъхне добре.

  4. Добавете точици върху повърхността на буркана, като потопите крайчето на една от четките в бялата и червената боя, и ги нанесете разпръснато върху стъклоно. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

  5. Около листата на зелениката върху капака нанесете по същия начин няколко точки от бялата боя.

  Още няколко направи си сам идеи:
 • Ако капачето на избрания от Вас буркан няма топчеста дръжка, нарисувайте с червената боя за стъкло кръгче в центъра му.
 • За да постигнете още по-силен ефект, оцветете няколко бурканчета (може да развихрите въображението си и да направите на всяко от тях различна декорация) – в тях поставете разноцветните бонбони така, че гостите Ви лесно да могат да се черпят по всяко време

bhg.com