Елена Антонова Йорданова | 2007-07-03


Продукти:
3 кофички кисело мляко
1 пакетче масло
1 чаша пудра захар
1 чаша прясно мляко
1 ванилия
2 пакета бишкоти
кайсии или праскови

Приготвяне:
Киселото мляко се изцежда за няколко часа /или се заменя с 2 кофички изцедено мляко/. Маслото и захарта се разбиват добре, добавят се изцеденото кисело мляко и ванилията. Бишкотите се потапят за кратко в прясно мляко и се подреждат на дъното на тортената форма или подходяща стъклена купа. Следва ред обелени добре узрели кайсии или праскови, крем, отново бишкоти, плодове и крем. Украсява се с резенчета плод. Престоява 2 часа в хладилник преди сервирането.
В зимния вариант на тази торта пресните плодове и прясното мляко се заменят с 1 буркан компот.