Великденско агънце, но за десерт.

Продукти:


2 пакета какаови бисквити
4 с.л какао на прах
4 с.л сухо мляко
2 с.л захар
3 с.л течен маргарин

за украсата:
1/3 белтък
100-150 гр. пудра захар
2 зърна черен пипер за очи
парче мек бонбон за уста

Начин на приготвяне:

  • Смиламе бисквитите.

  • Слагаме 100 мл вода да заври със маргарина и захарта. Щом заври махаме от котлона и добавяме 3 с.л какао и сухото мляко. Разбъркваме докато се разтвори сухото мляко.

  • Добавяме смлените бисквити и разбъркваме докато се получи еднородна смес. Оформяме във формата на агънце и го слагаме на дъното на чиния. Разбиваме белтъка с пудрата захар до побеляваме и украсяваме като се стремим да изглежда като вълна. Слагаме очи от черен пипер и уста от мек бонбон.

  • Слагаме го в хладилник до сервирането му.

rozali.com/Гергана Ламбрева