Всеки човек иска да обича и да бъде обичан. Но всеки разбира под тези думи нещо свое. От гледна точка на хироматията любовта бива два вида – физическа и идеалистическа. За това кой от двата типа любов преобладава във вашия живот може да ни разкаже линията на любовта (линията на сърцето) на дясната ръка. Това е най-близката до пръстите свита гънка, минаваща през цялата длан.

Физически тип

Към този тип се отнасят хора, които имат идеална линия на любовта: дълбока, права, с идеална извивка, завършваща между средния пръст и показалеца. Тази линия се среща при всеки четвърти човек.

Главна роля в любовта на тези хора играе «основния инстинкт». Те са оптимисти, умеещи да ценят външната красота на противоположния пол и много любвеобвилни. Те са винаги готови да флиртуват. Техния избор пада върху сексуални и красиви външно хора, с неголяма ръзлика във възраста: жените предпочитат малко по-възрастни маже, а мъжете – малко по-млади жени.

Тези хора не изпитват проблем с изразяването на своите чуства. По скоро, на тях им тежи липсата на възможност да изразят чуствата си. Без всякакво стеснение обсъждат интимни отношения. Обичат да говорят за любовни истории и достойнствата на партньорите си.

Хора от този тип могат да бъдат много вятърничави и лекомислени. Те се влюбват бързо и също така леко се разделят. Не изпитват особено неудобство да въртят няколко романа едновременно. В отношенията си с противоположния пол са активната страна. Интимния си живот започват доста рано. Всъпват в брак по любов. Винаги са открити за приятелсто и обич. Такъв тип хора никога не остават сами и те дават на партньора си всичко от което се нуждае.

Идеалистичен тип

Противоположност на физическия тип се явява идеалистичния. Такива хора имат проблеми с противоположния пол. За съжаление такъв тип ръка се среща по-често.

Идеалистичния тип поставят на първо място не секса, а романтичните отношения. Често те имат високи изисквания към партньора. Техния идеал трябва да бъде обладан от такива достойнства като: ум, благородство, жизнен опит, добро материално състояние и т.н.

Жените от този тип предпочитат връзка с партньор поне 10 години по-голям от тях. Мъжете предпочитат спътницата им да е или много по-малка или много по-възрастна от тях.

Чуствата си тези хора пазят в тайна и се опитват да не ги показват външно. Те не обичат да обсъждат интимния си живот. В отношенията си с любимия човек по правило, са пасивни, опитват се да не поемат отговорност за настоящето. Рядко техните отношения са равнопоставени. Тук често се среща разпределение на ролите на принципа «баща-дъщеря» и «майка-син».

Хората от този тип са моногамни. Раздялата с партньора приемат много тежко и болезнено. Могат дълго време да живеят без секс и въобще без партньор. При неблагоприятни условия, бързо могат да станат феминиски или женомразци.

Това съвсем не означава, че идеалистите се влюбват рядко. Някой от тях се влюбват даже много често, но по своему.

Идеалистите не са активната страна в секса, но и «ледени» не могат да се нарекат. Както казва една киногероиня «Вие не гледайте, че съм математик. Аз в любовта съм Айнщайн.»

Разновидност на Идеалистичния тип – кратка права линия на сърцето. Тя се казва «линия на монаха». Този тип хора обичат едниствено себе си.


Списание ''За жената''